Relatieweekend

Een weekend voor jullie tweeën waarin er tijd en aandacht is voor elkaar. 

Op 9 en 10 november 2019 geven we dit relatieweekend weer. Het weekend is bedoeld voor stellen die hun relatie willen verdiepen.  

We geven dit weekend in het voormalig boerderij Miekes Boesj in Koningsbosch, Limburg. Een prachtige stille plek midden in de weidse natuur, met mooie eenvoudige twee persoons kamers en overheerlijk eten.

Tijdens dit weekend staan ervaringsgerichte oefeningen centraal, die jullie samen doen. Deze oefeningen zijn gericht op het maken van contact en het ervaren van verbinding daarin èn wat je daarin kunt tegenkomen. Hoe de liefde kan stromen èn kan blokkeren, hoe je in je aanwezigheid kunt blijven terwijl de ander verdwijnt of juist ook blijft.

Behalve tijd voor oefeningen is er voldoende tijd om te genieten van de omgeving en van elkaar en zullen we zo nu en dan gebruik maken van stilte.

Daarnaast geven we uitleg over de achtergronden van patronen en dynamieken die in relaties steeds weer en juist daar bewust èn onbewust aanwezig zijn en een bepalend kunnen zijn voor het beleven van de relatie.

De ervaringsgerichte oefeningen bestaan uit contactoefeningen, lichaamsbewustwording en waarnemingsoefeningen. We gebruiken hiervoor onze ademhaling, beweging, stem en zintuigen. We onderzoeken daarbij onze patronen van omgaan met onszelf en met onze partner en kijken hoe we onze eigenheid kunnen vinden en inzetten in ons contact met elkaar.

Praktische informatie

  • Data: 4 april en 5 april 2020
  • Tijd: zaterdag ontvangst om 10.00 uur tot zondag vertrek om 17.00 uur.
  • Plaats: Miekes Boesj, Koningsbosch Limburg
  • Kosten: € 250 pp plus verblijfskosten à €50 tot €77,50 pp afhankelijk van gekozen kamer, boshut of kampeerplek.

Verblijf

We verblijven in Miekes Boesj, een prachtige voormalige boerderij met ruim 3 ha eigen natuur en bos er omheen, waar heerlijk gestruind kan worden. Tot het overlijden van Jan, de man van Mieke hadden zij samen een praktijk voor relatiebegeleiding. Nu heeft Mieke hier een Bed en Breakfast, en de ruime praktijkruimte is er nog steeds en die mogen wij als groepsruimte gebruiken.

Wij zijn zelf erg gehecht aan deze mooie plek omdat wij hier opgeleid zijn en sessies hebben gehad. 

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden met hun eigen kwaliteiten. De ruimste kamer ligt boven de praktijk en heeft een badkamer met toilet en twee douches (€80). In de woning zijn een grote tweepersoonskamer met douche voor €70 en twee kleinere kamers voor elk €50 (douche op de overloop). In het bos staat een eenvoudige boshut waarin gekampeerd kan worden, ook kan overnacht worden in je eigen tent (€25). Alle prijzen zijn incl ontbijt voor 2 personen. We zullen de voorkeuren zoveel mogelijk honoreren waarbij de volgorde van binnenkomst bepalend is.

Er zullen twee lunches en één avondmaaltijd zijn à €37,50 pp. Totale verblijfskosten dus tussen €50 en €77,50 pp, alleen als heel pakket te boeken.

Tijdens ons verblijf is er volop koffie, thee, sap, fruit en water met wat lekkers beschikbaar.