Persoonlijke informatie Petra van Mourik

Petra van MourikRond mijn dertigste levensjaar ben ik zelf begonnen met het volgen van therapie, trainingen en cursussen op het gebied van psychotherapie en lichaamswerk. Ik heb ervaren hoe belangrijk het werkelijke contact is in de begeleiding die ik ontving, naast de methodieken die gebruikt werden. Alles 'rondom contact' is een rode draad door mijn leven en werk heen, en het is fijn om te kunnen werken vanuit authenticiteit en gelijkertijd mijn professionele kennis en ervaring in te kunnen zetten.

Opleidingen

In 1981 ben ik opgeleid als verpleegkundige, daarna de opleiding voor de maatschappelijke gezondheids zorg gevolgd en vervolgens allerlei aanverwante cursussen en scholingen binnen dit vakgebied. Ik heb gewerkt op de kraam en verloskamers, voor de jeugdgezondheidszorg en terminale zorg en stervensbegeleiding.

In 2000 heb ik de opleiding gevolgd voor Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie (BodyMind Opleidingen), daarna volgde de opleidingen Systemisch Werk (Phoenix opleidingen), Traumatherapie (Somatic Experiencing Nederland) en Mindfulnesstrainer (Centrum voor Mindfulness Amsterdam) Sinds 2013 ben ik student aan de Ridhwanschool van A.H.Almaas. (Diamond Approach)

Verder heb ik samen met mijn man Kees Smilde de opleiding voor Relatiebegeleiding voor Stellen gevolgd (Jan van Hulst en Mieke Genders van Hulst) en de opleiding 'de Relatie als spiegel', Relatietherapie vanuit Systemisch perspectief (Phoenix opleidingen), en meerdere cursussen en retraites bij het Centrum voor Tantra Amsterdam. Wij geven de relatiebegeleiding samen. Het is onze ervaring dat er vanuit dit evenwicht meer ondersteuning geboden kan worden.

Over mijzelf

Ik ben geboren in 1961 en moeder van drie dochters, en grootmoeder van drie kleinzonen en een kleindochter. Ik ben getrouwd met Kees, hij heeft twee zoons, een kleindochter en een kleinzoon.

Het leven zelf, inclusief het werk wat ik doe, is mijn grootste leerschool. Voor ondersteuning en ontwikkeling van mijn eigen proces volg ik de ridhwan school en heb ik individuele supervisie en begeleiding. Samen met Kees neem ik deel aan een supervisiegroep voor stellen die relatiebegeleiding geven.

De essentie van mijn werk is gericht op het intensiveren en verdiepen van het contact met jezelf en de ander, zodat het leidt tot verbinding. Dan ervaar je zelfvertrouwen, kracht, geborgenheid, levensvreugde en wijsheid en ben je in staat om keuzes te maken waarbij je trouw blijft aan jezelf.