Persoonlijke informatie Kees Smilde

Kees SmildeIk ben Kees Smilde en werk als coach, therapeut en begeleider, individueel en met teams.  Daarnaast werk ik met Petra, mijn vrouw, samen in het geven van opstellingen, cursussen en relatiebegeleiding. Ik heb twee volwassen zoons.

Voor mij is heel belangrijk om 'aanwezig' te zijn. Dan kan ik mij met de ander verbinden en hem of haar echt zien. Dat leer ik in lichaamswerk, bij opstellingen en tijdens sessies. Dat wil ik graag inzetten.

Achtergrond

Ik ben opgegroeid als vierde kind (tweede zoon) in een gezin van acht en in een actief gereformeerd milieu. God, geloof en kerk stonden centraal en bepaalden mijn leven tot ik in 1997 te horen kreeg dat ik kanker had. Op dat moment is een intens proces op gang gekomen om los te komen en mijn eigenheid te ontdekken en in te zetten. Daar ben ik nog steeds en met veel nieuwsgierigheid mee bezig,

Opleidingen, supervisie en intervisie

Tijdens en na mijn studie economie aan de Erasmus Universiteit werkte ik in directie, management en advies functies. Sinds 2003 ben ik mij steeds meer gaan richten op het begeleiden van mensen en organisaties. Daarvoor heb ik de leergang Irrationele en Disfunctionele Processen in de Bedrijfsvoering bij de Stichting Bedrijfskunde gevolgd (2003) en opleidingen bij  School voor Coaching (Coaching voor Professionals),   Phoenix Opleidingen Utrecht (Systemisch Werk 2010, Professioneel Begeleiden van Organisaties 2014 en Het Helende Verhaal 2016) en Workshop voor Mannen 2012), Lichaamsgeorienteerde opleidingen die ik gevolgd heb zijn bij  Bodymind Rotterdam (de Maskermaker 2013, 2015), Eline Brinkhof en Henne Arnolt Verschuren (Riding the Tiger, 2017), en voor relatiebegeleiding ben ik opgeleid bij Jan en Mieke Verhulst Genders, Phoenix (de Relatie als Spiegel, 2012) en EFT (Emotional Focused Therapy, basistraining, 2017). Op dit moment volg ik de opleiding voor lichaamsgeorienteerde traumatherapie Somatic Experiencing.

Ik ben in supervisie bij Henne Arnolt Verschuren en samen met Petra neem ik deel aan intervisies met collega's. Een aantal keren per jaar ben ik representant bij een opstellingencollectief.